logo-eco-propulsion.png


van fossiel naar duurzaam

Elektrische en hybride voortstuwing voor schepen

 

ELEKTRISCHE VOORTSTUWING

Economisch en eco-logisch

 

Waarom Elektrische voortstuwing

Elektrisch varen is schoner, economischer en plezieriger varen!

Niet alleen het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 doet er toe om onze planeet en directe omgeving leefbaar te houden. Ook onze eigen verantwoordelijkheid en instelling zijn belangrijk. Een ander inzicht en gebruik van energie is vereist om de uitstoot van schadelijke stoffen en verdere opwarming van de Aarde tegen te gaan.

Opwekking en gebruik van nieuwe energie:
Grootschalige opwekking van elektriciteit door zonne-, wind- en getijde-energie zijn in ontwikkeling en het gebruik van elektrische auto’s neemt snel toe. Ook in het openbaar vervoer maakt de verbrandingsmotor plaats voor schonere aandrijfsystemen.

Schone aandrijfsystemen voor pleziervaartuigen en beroepsvaart
Zonder twijfel zullen ook pleziervaartuigen en beroepsvaart met elektrisch of hybride voortstuwingssysteem een steeds belangrijkere positie gaan innemen. Generatorvermogen en batterijcapaciteit zullen niet alleen toenemen, maar ook efficiënter worden benut.

Voordelen:
De voordelen van elektrische schepen zijn groot; slechts één enkele energiebron voor alle functies van het schip, met inbegrip van de voortstuwing. Dit betekent meer vrijheid bij het ontwerpen van de indeling van een schip of jacht; bovendien zijn elektrisch aangedreven schepen stiller, minder gevoelig voor trillingen en daarom aanzienlijk comfortabeler voor bemanning en passagiers.

Sleutelwoorden voor elektrisch varen zijn:

  • Schoon
  • Efficiënt
  • Bedrijfszeker
  • Stil
  • Flexibel

Voor ieder schip een maatwerkoplossing

Een standaard oplossing is vaker niet dan wel mogelijk als het gaat om elektrische voortstuwing en aandrijfsystemen. Nieuwbouw, ombouw, elke toepassing en ieder type schip vragen om een specifieke oplossing, afgestemd op de wensen van de klant, eigenschappen en specificaties van het schip.

Er zijn verschillende mogelijkheden met uiteenlopende kosten en gebruiksmogelijkheden: